19 Kas 2008

yaşamı öldürmek!





Çok değil bir kaç ay önceki hali böyle idi. Çam ağaçları göğe uzatmış gibiydi dallarını. Şimdi ise ıssız çöle dönmüş sevdiğim bu güzelim yer. Oysa bakarken bile mutlu olursun buralarda. Eh hele manzaraya karşı yemek yediğinizi düşünsenize... İçim titremişti ilk gördüğümde buraların halini. Kendini bilmez, insan bile diyemediğim hayvan desem hayvanlara hakaret olur -çünkü onlar bile yaşadıkları yeri böyle yok etmezler- birileri yakmış, kavurmuş buralarını.
Yazın sonundaki o yangında yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı canavar ateş. Dinlediğimiz haberler dehşete düşürüyordu bizi. Ama görmek! İşte o öldüren bir andı. Sanki birileri bir bomba atmıştı, bütün ağaçlar her yer kahverengine dönmüştü. Büyük bir ıssızlık duygusu yaşamıştım ilk gördüğümde. Sanki kuraklık gelmişti, su bitmişti, hayat sona ermiş gibiydi. Düşünebiliyor musunuz? Her yer kahverengi:( Ellerimizle yaşamı bitiyoruz. Çocuklarımız için gerçekten endişelenmeliyiz:( Mutsuzluk yanı başımızda... Yaşamı öldürüyoruz!
Not:Kayıp olduğumu düşünen arkadaşlar, bu gördüğünüz şahıs cuma günü itibariyle spora başlamış bulunmaktadır.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Katre inanmıyorum yazık ki ne yazık ne bırakıyoruz evlatlarımıza hale bak ya :( İyi sporlar sana.

özii dedi ki...

Ben de böyle bir manzarayı ilk gördüğümde gözyaşlarımı tutamamıştım. Gerçekten de içler acısı ...

Sporun hayırlı olsun , özendim bak şimdi bu yıl pek bir tembelim:P

Adsız dedi ki...

Katreee, ben yarın çanakkaledeyimmm yaa. keşke konuşabilseydik

Katre dedi ki...

Evet ellerimizle mahvettik güzelim memleketimizi.

Teşekkür ettim Craft W ve Özii sporumla ilgili dileklerinize. Öziicim neden daha önce söylemedin? Bizim buralarıda pek fırtınalı maşallah:)) Elektriklerimiz bir gidip bir geliyor. Sağ salim gidip dönersiniz inşallah.